Arcade1Up kommer med nye kabinetter

Mortal Kombat, Final Fight, Ghosts’n’Goblins og flere.

Jeg var nok ikke den eneste som tittet lengselsfullt på arkadekabinetter fra Arcade1Up i diverse butikker i julehandelen, men for min del var prisen litt for stiv. Om du i stedet har ventet med å kjøpe fordi de installerte spillene ikke fristet, har det amerikanske selskapet gode nyheter. Snart kommer nemlig en ny håndfull kabinetter på markedet, med helt andre spill.

Fra golf til blodig slåssing

For golfentusiasten kan de nå friste med et Golden Tee-kabinett, som har fire spill fra den populære golfserien. Om du heller er typen som liker å rive ut hjertet på folk mens de fortsatt lever (i noen sekunder til), kan du vurdere Mortal Kombat-kabinettet, som har originale Mortal Kombat, oppfølgeren og Ultimate Mortal Kombat.

Dette ser jo koselig ut.
Det er kanskje ikke like stort som originalkabinettet, men for mange er nok det bare en fordel.

Alternativt kan du gå for et Space Invaders-kabinett, som merkelig nok også kommer med Karate Champ (et halvrealistisk karatespill som i sin tid var en inspirasjonskilde for utviklingen av klassiske International Karate).

For min del er det nok det siste kabinettet som frister mest. Det «store» spillet her er det skrollende slåssespillet Final Fight, men kabinettet har også ultravanskelige Ghosts’n’Goblins, skytespillet 1944 og actionspillet Strider.

Varierende lanseringsdatoer

Lanseringsdatoene varierer litt – Final Fight og Space Invaders-kabinettene skal for eksempel slippes i februar, i USA i alle fall, mens Mortal Kombat-kabinettet ikke kommer før i september. Space Invaders-kabinettet ser allerede ut til å være ute i Norge, kanskje vi fikk det før amerikanerne. Arcade1Up påpeker at de fortsatt vil selge de gamle modellene.

Hvorvidt disse kommer til Norge eller ikke avhenger kanskje av hvor godt de eksisterende spillene gjorde det her til lands. Jeg må innrømme at jeg ble overrasket over å se dem i flere butikker (inkludert en bokhandel, utrolig nok), men jeg har ingen formening om hvor godt de faktisk solgte.

Norsk pris på Arcade1Up-kabinettene har vært rundt 4000 kroner, men jeg ser at for eksempel GameStop solgte ut lageret sitt til under halv pris etter jul. Kanskje ikke et godt tegn.

Replika-kabinetter

Arcade1Up-kabinettene er replikaer av klassiske arkademaskiner, men i 3/4-størrelse. De bytter også ut de monstertunge CRT-skjermene med lette, 17-tommers flatskjermer, og vekten blir totalt cirka 30 kilo. Ulempen er at man må montere kabinettene selv, i ekte IKEA-stil.

I utgangspunktet betyr størrelsen at det nok er greiest å spille disse sittende, men man kan kjøpe et spesialdesignet bord de kan stå på, om man heller vil det.

De første kabinettene fikk en god mottakelse av anmelderne, og selvsagt har entusiaster allerede funnet ut hvordan de skal bytte ut innmaten med for eksempel en Raspberry Pi satt opp for arkadespillemulering.

En kommentar om “Arcade1Up kommer med nye kabinetter”

  1. :O
    Steike så lyst jeg har til å investere! Misunner de som får kloen i Final fight kabinettet altså.. fire knall titler der! «uendelig» mange timer og kroner gikk inn i de originale maskinene på den lokale videosjappa og under Trondheims martnan som i sin tid hadde eget arkade lokale hvert år.. #savn

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.