Imperator: Rome har fått slippdato

Det neste storstrategispillet fra Paradox er ikke så voldsomt langt unna.

Paradox har annonsert slippdatoen for sitt neste storstrategispill, Imperator: Rome. Spillet dukker opp på markedet den 25. april, og fungerer som vanlig på Windows, MacOS og Linux. På Steam og GOG koster det 279 kroner, som definitivt er en hyggeligere pris enn de 40 euroene du må ut med om du kjøper spillet direkte fra Paradox.

Det småskumle grensesnittet er i alle fall ganske pent.
Det småskumle grensesnittet er i alle fall ganske pent.

Gjenskap Romerriket (eller ikke)

Imperator: Rome er altså et nytt storstrategispill ikke helt ulikt Europa Universalis-serien. Spillet finner sted i romertiden, men starter før Roma virkelig har begynt å dominere. Karthago leder et mektig middelhavsimperium, mens Alexander den Stores død et par tiår tidligere har ledet til uro i den østlige delen av den klassiske verden. Samtidig er et nytt imperium født i India.

Du kan som vanlig ta kontroll over en av hundrevis av kongedømmer, stammer og republikker i spillets verden, og se om du kan forandre historien. Underveis må du ikke bare forholde deg til de andre fraksjonene, men også ditt eget folk som består av varierte befolkningsgrupper med ulike behov. Viktige personer i riket ditt kan bli mektige allierte eller farlige konkurrenter.

Paradox skryter blant annet av sitt mest detaljerte verdenskart noensinne, et fleksibelt handelssystem, implementering av militære tradisjoner som gjør at ulike kulturer vil utvikle styrkene sine på ulike måter (for å reflektere deres historiske styrker), mer taktiske slag enn før, og så videre.

Alt i alt ser spillet temmelig lekkert ut, skjønt om Paradox klarer å tiltrekke seg folk som så langt har latt seg skremme av deres storstrategispill gjenstår jo å se. Jeg merker selv at jeg er fristet, men er også redd for at jeg vil ende opp med å gi opp etter en times tid. PC Gamers sniktitt gir også inntrykk av et litt vrient spill å komme inn i. Her er uansett en datoannonseringstrailer:

Om du er interessert i litt mer matnyttige videoer fra spillet, finner du dem på Paradox’ egen storstrategi-kanal på YouTube.

2 kommentarer om “Imperator: Rome har fått slippdato”

    • Takk for infoen, har oppdatert artikkelen nå. Jeg kan heller ikke huske at Paradox har lansert storstrategispill samtidig på GOG som på Steam. Er jo godt nytt for GOG.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.