Forgjengeren til Commando har blitt sluppet på Switch

Front Line var en forgjenger til flere av åttitallets mest populære krigsspill.

Taito-spillet Front Line ser kanskje ikke så voldsomt imponerende ut i dag, men da det kom i 1982 var det faktisk ganske nyskapende. Hvis du noensinne har spilt Commando, Ikari Warriors eller for eksempel Ocean-spillet Rambo, er dette alle spill som bygger på konseptet Front Line introduserte.

Løp og skyt

Det er altså snakk om et 2D-skytespill sett ovenfra, der du styrer en soldat rundt i skrollende miljøer fulle av fiender. Disse må du ta knekken på, enten ved hjelp av maskingevær eller granater, og du kan også sette deg i ulike enmanns-stridsvogner som gir deg ekstra beskyttelse og skytekraft. Ikke bare det, men som i for eksempel Robotron kan du løpe i én retning og skyte i en annen.

Har du en venn, kan han eller hun også bli med på moroa.

Nå er altså Front Line ute på Switch, som en del av Arcade Archives-serien til japanske Hamster. Som vanlig med spillene deres kan du endre på diverse innstillinger, blant annet hva vanskelighetsgrad angår, og det har også nettbaserte poengtavler. Ellers skal det være trofast mot originalen. Her er en video som viser spillet i aksjon:

Toppbildet er lånt fra Mobygames, og er boksbildet til NES-versjonen av spillet. Her er noen offisielle skjermbilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.