Dirt Rally 2.0 får baner fra originalen

Codemasters planlegger å gi ut flere baner til den etterlengtede rallyoppfølgeren.

Dirt Rally 2.0 er rett rundt hjørnet, og skal vi dømme etter anmeldelsene som har dukket opp så langt har vi som liker rallyspill gode grunner til å glede oss til lanseringen. Nå har Codemasters sagt litt om hva kundene kan forvente av ekstra innhold etter lansering.

Monte Carlo i Dirt Rally 2.0.
Monte Carlo i Dirt Rally 2.0.

Den britiske utgiveren planlegger å lansere nye baner og biler i såkalte sesonger, der hver sesong går over et visst antall uker og innholdet slippes gradvis underveis. Den første sesongen vil inneholde oppgraderte versjoner av tre av originalspillets lokasjoner – Sverige, Monte Carlo og Tyskland – samt en håndfull biler. Den andre sesongen skal komme med «tilsvarende» innhold.

Merk at dette ikke er gratis, og at det ikke gis noen rabatt for de som allerede eier originalspillet. Om du ikke liker sesongkonseptet, loves vi også at det skal være mulig å kjøpe individuelle baner og biler.

Helt greit?

Personlig syntes jeg for så vidt dette er greit nok. Det er klart at det føles litt kjedelig å kjøpe samme baner to ganger, men jeg vet ikke hvor mye arbeid Codemasters har lagt i å oppgradere dem, og dette er faktisk også en situasjon der jeg for så vidt også kan være med på å subsidiere videre utvikling av spillet.

Nytt Monte Carlo-bilde.
Nytt Monte Carlo-bilde.

Originale Dirt Rally var et av få spill der jeg ikke ville tenkt meg om et sekund før jeg betalte for ekstra DLC-innhold, og hvis oppfølgeren er så god som anmeldelsene indikerer, håper jeg det kan bli en plattform som er i live i flere år. Jeg er generelt skeptisk til «spill som tjenester», men med spill som dette er jo alternativet regelmessige oppfølgere til fullpris (se: F1-serien).

For nye spillere er det jo også en vinn-vinn-situasjon, for originalspillets baner var faktisk utrolig godt laget, og jeg er fortsatt litt skeptisk til om oppfølgerens baner blir like gode.

Uansett: Codemasters fortjener kjeft for én ting: Når de i bloggposten sin viser sammenligningsbilder av Monte Carlo-banen slik den ser ut i originalen og i Dirt Rally 2.0, er det helt åpenbart at de har skrudd ned grafikknivået betydelig i originalbildene, for den ser virkelig ikke så dårlig ut i eneren. Det ser for all del ut som 2.0-versjonene er bedre enn originalene, men det burde ikke være nødvendig å få originalspillet til å se dårligere ut enn det virkelig er for å demonstrere forbedringene.

Spillet slippes 26. februar. Her er sesong 1-planen:

Week 1: ŠKODA Fabia Rally, Citroën C4 Rally
Week 3: Monte Carlo Rally, Special Livery
Week 5: BMW M1 Procar Rally, Opel Manta 400, Special Livery
Week 7: Sweden Rally
Week 9: Ford Focus RS Rally 2007, Subaru Impreza, Special Livery
Week 11: Germany Rally

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.