Age of Wonders: Planetfall slippes i august

Det turbaserte strategispillet lar deg kjempe om makten i verdensrommet.

Paradox har nå annonsert slippdatoen for Age of Wonders: Planetfall, og den er den 6. august. Strategipillet kommer til PC, Xbox One og PlayStation 4. I forbindelse med annonseringen har utgiveren gitt ut en ny trailer, som du kan se nederst.

Det ser jo ikke galt ut!
Det ser jo ikke galt ut!

Fra fantasy til science-fiction

Age of Wonders: Planetfall er det neste spillet i Age of Wonders-serien, som har eksistert helt siden nittitallet (men tok en lang pause fra 2003 til 2014). I motsetning til tidligere utgivelser i serien, som alle har foregått i Tolkien-inspirerte fantasimiljøer, er dette et science-fiction-spill – riktignok fortsatt med betydelige fantasifulle elementer.

Det ser også ut som Planetfall blir litt mer fokusert på imperiebygging enn tidligere spill i serien. Totalt er det seks ulike fraksjoner, fra amasoner på dinosaurer til kyborg-zombier, som kjemper om makten på ulike planeter ved hjelp av krigføring, diplomati og utforsking av ruiner.

I utgangspunktet flytter du hærstyrkene og undersåttene dine rundt på et stort verdenskart, litt som i Civilization, mens kamphandlingene foregår på mindre kart der hver enhet i de hærene som deltar kan kontrolleres individuelt. Spillet skilter både med en historiedrevet kampanje, og muligheten til å spille på tilfeldig genererte kart alene eller mot andre spillere.

PC-versjonen blir tilgjengelig på flere digitale distribusjonsportaler, og den norske prisen ser ut til å ligge på cirka 350 kroner rundt forbi. Her er den nevnte traileren (flere enn meg som tenker på StarCraft her?):

Vil du heller se litt gameplay, kan du se denne videoen:

En kommentar om “Age of Wonders: Planetfall slippes i august”

  1. Spilte nylig gjennom begge utvidelsene til AOW3, og ser ut som dette blir mer av det samme… Uvidelsene gav ikke akkurat AOW1 godfølelse (gikk f.eks. stort sett for auto-combat bare for å få det unnagjort), men får vel følge med.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.