I dag slippes det norske kunstspillet Luminous Flux

Lanseringen foregår på Galleri Kladden i Oslo, og på Itch.io.

I fjor skrev jeg om den norske kunstneren Christian Bøens spillprosjekt Luminous Flux, som ble stilt ut som en installasjon på KRAFT i Bergen i august og september. Nå er spillet klart for et bredere publikum, og slippes på Itch.io i kveld (torsdag) klokken 19.00. Samtidig vil det være en lansering på Galleri Kladden i Oslo, som du finner i Brugata 12 om du skulle få lyst til å sjekke det ut.

Spillet vil vises der frem til søndag 3. mars.

Utforsk femti installasjoner

Luminous Flux er et kunstspill der du kan utforske miljøer preget av kraftige lys- og lydeffekter og optiske illusjoner. Spillet skal være inspirert av eksperimenter med lys og psykologi, samt tidlig videokunst fra syttitallet. Ikke forvent et spill i tradisjonell forstand, men du må regne med å finne skjulte gjenstander eller løse gåter for å finne alle installasjonene i spillet.

Det skal være fem ulike temaer og femti ulike installasjoner i spillet. Selv beskriver Bøen spillet som et «antispill», og han forklarte begrepet slik da jeg fikk noen ord med ham i fjor:

– Billedkunstneren i meg ville undersøke og se om det var mulig å lage et spill som ingen vil spille eller ville være vanskelig å gjennomføre. For å få dette til har jeg hentet inspirasjon fra lys- og lyd eksperiment og har prøvd å gjenskape intense lys-effekter og optiske illusjoner inne i Unreal Engine 4 – som gjerne fremhever svimmelhet og ubehag.

Neppe et spill for det brede publikum, med andre ord. Her kan du se en trailer, men vær oppmerksom på at den inneholder mye lys og blinking som kan være temmelig ubehagelig (ikke se den hvis du lider av migrene eller epilepsi … men du kan jo starte den, og så hoppe til et nytt vindu mens den spiller, for musikken er herlig):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.