Dette plattformspillet har tatt hoppet fra MSX til Steam

Nogalious MSX også til Nintendo Switch, Commodore 64, Xbox One, Amstrad CPC og PlayStation 4. De vanlige plattformene, altså.

MSX var ikke en veldig populær plattform her til lands, men den har sine tilhengere og gjorde det spesielt godt i Japan der den fikk mange lokale varianter. Som seg hør og bør er det fortsatt rikelig med liv i plattformen, og i fjor lanserte spanske LuegoLu3go Studios et plattformspill ved navn Nogalious for plattformen.

Ekte retrografikk.
Ekte retrografikk.

Plattformspill med plattformhopp

Nå har de lansert denne MSX-versjonen på Steam, under navnet Nogalious MSX og her er det altså snakk om et spil som er identisk med det spillet du ville spilt på MSX. Skikkelig retro, altså. Steam-versjonen markerer ikke slutten på spillets reise mellom plattformene – det skal også komme til Amstrad CPC, Commodore 64, Nintendo Switch, Xbox One og PlayStation 4 i løpet av året.

Nogalious MSX er et tradisjonelt 2D-plattformspill med fem store verdener, masse fiender som må overvinnes og gåter som må løses. Forvent en temmelig høy vanskelighetsgrad med piksel-nøyaktig hopping og bosser som må overvinnes underveis. Spillet skal være det første i en trilogi. Her er en trailer (dette er MSX-versjonen):

Artig nok er MSX-spillet i seg selv basert på et PC-spill som også heter Nogalious (det er derfor utviklerne har hevet på «MSX» på slutten av navnet for den nye utgaven).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.