American Fugitive vekker minner om originale GTA

I dette spillet er du på rømmen fra politiet dypt i de amerikanske sørstatene.

Nyannonserte American Fugitive beskrives som en moderne vri på klassiske åpen verden-sandkassespill med fugleperspektiv, og et raskt blikk på skjermbildene røper at noen av utviklerne i Fallen Tree Games har spilt det originale GTA (i tillegg til å spille spill, har de også laget dem – de to grunnleggerne har blant annet jobbet med TimeSplitters, Crysis, Black og Goldeneye 007: Reloaded).

Handlingen følger en fyr som heter Will Riley, som har blitt fengslet for det brutale drapet på sin egen far. Riley er «ikke en engel, men heller ikke en morder», så når han klarer å rømme må han bevise sin uskyld og/eller få blodig hevn (så han blir altså en morder), samtidig som han desperat prøver å unngå å bli halt inn bak lås og slå igjen.

Siden spillet foregår i sørstatene, er sikkert den skranglekassen litt raskere enn en skulle tro.
Siden spillet foregår i sørstatene, er sikkert den skranglekassen litt raskere enn en skulle tro.

Åpen verden-action

Siden spillet finner sted på åttitallet, kan ikke politiet bare pinge telefonen hans eller sjekke millioner av overvåkningskameraer med ansiktsgjenkjenning fra Amazon, og han har dermed en sjanse til å holde seg på frifot om han ikke vekker for mye oppsikt. Samtidig må han prøve å komme i kontakt med den lokale underverdenen, og gjøre jobber for dem for å komme nærmere målet.

Alt dette betyr at vi kan se frem til massevis av action i klassisk GTA-stil, men med 3D-grafikk, ødeleggbare miljøer og åpenbart et par hakk bedre fysikksimulering enn originalen skiltet med. Vi loves massevis av oppgaver og aktiviteter, fra å gjøre oppdrag for mafiaen til å rane butikker og dra på tyveritokt på eget initiativ.

Om spillet blir så kult som beskrivelsen gir inntrykk av gjenstår selvsagt å se. Lanseringen skal finne sted senere i år, og det er Curve Digital som står for utgivelsen. Det kommer til PC (Steam), Switch, PlayStation 4 og Xbox One. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.