Phoenix Point kommer ikke til GOG eller Steam i år

Utvikleren har valgt å gjøre versjonen for PC og Mac eksklusiv for Epic Games Store.

Det skapte rabalder da den tyske utgiveren Deep Silver besluttet å gjøre PC-versjonen av Metro: Exodus eksklusiv for Epic Games Store kort tid før lansering. Snapshot Games, studioet bak den åndelige XCOM-oppfølgeren Phoenix Point, fikk tydeligvis ikke med seg dette, for nå har de fulgt etter.

Backerne ble lovet nøkler på Steam og GOG

Det som gjør dette ekstra spesielt, er at Phoenix Point er et folkefinansiert spill, og alle som backet kampanjen på et nivå der spillet var inkludert ble eksplisitt lovet at de kunne velge mellom Steam og DRM-frie GOG for det ferdige spillet.

Fra FAQ-dokumentet på FIG.
Fra FAQ-dokumentet på FIG.

Snapshot Games understreker at backerne fortsatt vil få en nøkkel for den valgte plattformen, men at dette ikke vil skje før eksklusivitetsperioden er over – altså ett år etter lansering på Epic Store og Xbox One.

I tillegg lover de at alle som allerede har backet eller forhåndsbestilt spillet skal få ett år med gratis DLC-innhold. Hva slags innhold det faktisk er snakk om nevnes ikke, men det vil i alle fall overføres til Steam/GOG når den tid kommer.

De har imidlertid satt opp en side der man kan søke om å få pengene tilbake, for de som ønsker det. Merkelig nok bruker de en annen betalingstjeneste enn Fig. Dette er også et tidsbegrenset tilbud, og kun tilgjengelig i 28 dager fra i dag av.

Phoenix Point skal etter planen slippes i september. Spillet kommer altså til PC, Mac og Xbox One (Linux-versjonen ble kansellert i november). Her kan du se Snapshot Games-sjef Julian Gollopp forklare situasjonen:

4 kommentarer om “Phoenix Point kommer ikke til GOG eller Steam i år”

  • Godsaker!

   Forøvrig glad jeg ikke støttet denne. Tippet fokuset ble på konsoll og at de skulle finne på noe sprell i forhold til distribusjonen er ikke overraskende.

   Hvis spillet blir bra så kan man jo plukke det opp et år etter lansering på GOG uansett.

   Svar
   • Jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre mtp refund. Dette er veldig skuffende, og jeg har egentlig gått fra å være superpositiv til Epic Game Store til å ønske å ha så lite som mulig å gjøre med dem.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.