Nå er månedens NES-spill ute på Nintendo Switch Online

Mars-spillene er Kid Icarus og StarTropics.

Nintendo har nå lagt ut månedens NES-spill på Nintendo Switch Online. I denne omgangen har tjenestens brukere fått to nye spill, som altså fritt kan lastes ned og spilles så lenge de er medlemmer. Disse spillene er Kid Icarus og Startropics.

Mytologisk action

Kid Icarus er et todimensjonalt plattform-/actionspill med enkelte rollespillinspirerte elementer. Spillet finner sted i Angel Land, som er inspirert av gresk mytologi, der du styrer en gutt ved navn Pit gjennom store verdener fulle av fiender som må overvinnes. Underveis kan du også oppgradere egenskapene dine, og bekjempe «bosser».

Kid Icarus debuterte opprinnelig ved juletider i 1986, og i Japan kom det eksklusivt for Famicom Disk System. Da vi fikk spillet, allerede i februar året etter, ble det imidlertid sluppet på elektronisk kassett, som vanlig med NES-spill i vår del av verden.

Zelda-aktige eventyr

StarTropics er et actioneventyr som merkelig nok ble utviklet av Nintendo selv, men aldri ment for lansering i Japan. Kanskje de mente japanske gamere hadde nok med Zelda-serien, som dette spillet har sterke likhetstrekk med. Morsomt nok ble den fysiske kopien solgt med et brev, der spillets bakgrunnshistorie ble fortalt.

På et tidspunkt i spillet ble man bedt om å dyppe dette brevet i vann, noe som åpenbarte en hemmelig kode som måtte brukes. Dette løses nok litt annerledes i Switch-utgaven (da spillet i sin tid ble sluppet til Virtual Console, var brevet inkludert i den elektroniske manualen, og koden ble åpenbart gjennom en animasjon).

Utgangspunktet for toppbildet er hentet fra Mobygames.

En kommentar om “Nå er månedens NES-spill ute på Nintendo Switch Online”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.