Beneath a Steel Sky får endelig en oppfølger

Beyond a Steel Sky ble avduket på et Apple-event i dag, og kommer til en rekke plattformer.

Det har tatt sin tid – omtrent 25 år, faktisk – men nå får det klassiske pek-og-klikk-eventyret Beneath a Steel Sky endelig en oppfølger. Denne får navnet Beyond a Steel Sky, og finner sted i etterkant av hendelsene i originalen. I likhet med Beneath a Steel Sky er Beyond et samarbeid mellom tegneseriekunstneren Dave Gibbons og spillutvikleren Charles Cecil.

Et uavhengig spill

Utviklerne i Revolution Software er påpasselige med å påpeke at spillerne ikke trenger noen erfaring med Beneath a Steel Sky for å få maksimalt utbytte av oppfølgeren, noe som også gjenspeiles i navneendringen.

Som i det første spillet følger vi Robert Foster, en mekaniker som vokste opp i en postapokalyptisk ødemark, men ble kidnappet og tatt med til den enorme byen Union City. Han klarte å rømme fra de som bortførte ham, og sammen med roboten Joey måtte han pusle seg gjennom byen for å finne ut hvorfor han var en jaget mann i utgangspunktet.

Jeg skal ikke røpe hvordan det hele endte, men oppfølgeren bygger altså videre på spillets avslutning, og lar oss blant annet få utforske konsekvensene av et samfunn ledet av en kunstig intelligens, samt systemer for sosial kreditt slik Kina har gått langt i å innføre.

Spillet vil ikke benytte seg av et pek-og-klikk-grensesnitt, og vil ha tredimensjonal grafikk. Men det skal altså fortsatt være et eventyrspill. Du kan lese mer om det nye spillet hos Variety.

Ny Apple-tjeneste

Beyond a Steel Sky ble annonsert på et Apple-event der de også avduket at de jobber med en egen abonnementbasert spilltjeneste for iOS som heter Apple Arcade. Her skal brukerne få tilgang på over hundre spill, som ikke vil være å finne på andre mobile plattformer eller tilsvarende abonnementstjenester.

Dette er ikke en strømmetjeneste ala Googles Stadia, og så lenge du er medlem kan du laste ned og spille spill «offline.» Mye vekt har blitt lagt på at Apple gjennom denne tjenesten skal støtte opp under prosjekter som ikke nødvendigvis ville oppnådd stor suksess på massemarkedet.

I annonseringen av Beyond a Steel Sky forteller utviklerne at det er bygd for mobile plattformer, men på Twitter har de annonsert at spillet også kommer til PC og konsoll. Apple Arcade skal uansett lanseres til høsten, så da kommer nok spillet omtrent samtidig. Her er Apples presentasjon:

Artikkelen er oppdatert med informasjon om at spillet også kommer til PC og konsoll.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.