Divinity: Fallen Heroes byr på taktisk kamp

Det nye spillet et samarbeidsprosjekt mellom Larian og utviklerne av Expeditions-serien.

Divinity: Original Sin 2 er i mine øyne et av tidenes aller beste spill, og når den belgiske utvikleren Larian annonserer et nytt Divinity-prosjekt er det bare å droppe planene om middag og sette seg ned for å skrive artikkel.

Taktikk med rollespillelementer

Divinity: Fallen Heroes er et samarbeidsprosjekt mellom dem og Logic Artists, det danske studioet bak den ganske så trivelige Expeditions-serien, og byr på turbasert taktikk kombinert med rollespillelementer. Du må lede en variert gjeng med heltefigurer (inkludert, tydeligvis, heltene fra Original Sin 2) og kjempe deg gjennom 60 håndlagde oppdrag fulle av fiender.

Som i Original Sin 2 blir kampene dynamiske og preget av ulike typer elementer. I tillegg til olje, ild, vann, is og gift får du nå et (antakeligvis ganske eksplosivt) sulfurium-element å forholde deg til, og spillet vil også inkludere kruttbaserte våpen.

Ellers loves vi både solospill og samarbeidsflerspiller. Larian spesifiserer ikke hvilke plattformer spillet skal komme til (annet enn at det er flere, og at de ønsker å nå ut til så mange spillere som mulig), eller når det skal slippes. Her er en trailer:

Oppdatering: Her er den offisielle pressemeldingen med mer informasjon:

Larian Studios announces Divinity: Fallen Heroes

The Next Chapter in the critically acclaimed Divinity: Original Sin 2 Universe

Developed as a co-production with Danish studio Logic Artists, Divinity: Fallen Heroes is a new standalone game in the Divinity: Original Sin 2 universe. Fallen Heroes marries rich tactical gameplay with RPG choices and consequences, and introduces a wealth of new features and mechanics to the D:OS 2 engine. It will be released on multiple platforms later in the year.

Delve deeper into the world of Rivellon as you command your troops aboard the Lady Vengeance. Explore new lands and wield new weapons and skills. Build your squad and vanquish never-before seen corners of Rivellon. Divinity: Fallen Heroes features two player cooperative play as well as a single player mode.

A new threat looms over Rivellon. Lead aboard the Lady Vengeance and enlist the help of new and existing heroes. Join Malady, Fane, Ifan, Lohse, Sebille, Red Emperor and Beast in a tactical game with all the depth of an RPG 

Aboard the Lady Vengeance, manage your crew through diplomacy. Your choices affect everything. Lose faith and you lose heroes. Rally your troops, and you restore hope.

Vanquish the deserts of the Lizard Empire and the snowy climate of the Dwarven Kingdom. Master a revised combat system and take on over 60 missions with narrative objectives where your decisions greatly affect the story.

  • Gunpower comes to Divinity. Lock’n’load with an arsenal of guns and rifles.
  • Oil, Fire, Ice, Water and Poison surfaces are joined by the new Sulfurium surface, affecting hero positioning on the battlefield.
  • Play with mysterious hero character Malady for the first time in a Divinity game, as well as an all-new character. Or take control of the famous Godwoken.
  • Select from 30+ different unit types to create the perfect squad, and equip them with over 200 skills.
  • Decide which technology to research and what artefacts to obtain to give your troops that extra oomph.
  • Simultaneous Co-op Gameplay allowing you to take turns and combine abilities at the same time.
  • Unlock devastating source powers for your flying battleship, The Lady Vengeance, that will turn the tide of battle.
  • Recruit unique veteran troops, but be careful: if you lose them in battle, they are gone for good.
  • Optional objectives and challenges will push your tactical acumen to its limits.

An early version of Divinity: Fallen Heroes will be playable at PAX East in Boston, March 28th, to allow the development team to gather feedback from the community. Hands-on for press can be organised.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.