Nå er de to første Warcraft-spillene ute på GOG

DRM-fritt gjensyn med de klassiske sanntidsstrategispillene.

Etter lanseringen av Blizzard-klassikeren Diablo på GOG ble det raskt klart at de to første Warcraft-spillene også kom til å slippes på den DRM-frie nettbutikken. Nå har de endelig blitt lansert, og kan enten kjøpes hver for seg eller i en samlepakke.

Det første Warcraft-spillet.
Det første Warcraft-spillet.

Det første spillet i serien, Warcraft: Orcs & Humans, har kun blitt satt opp for å enkelt kunne kjøres på moderne operativsystemer, og er ellers helt likt originalversjonen fra 1994.

Oppfølgeren kommer i to versjoner, slik som GOG-versjonen av Diablo. Den ene byr på det klassiske spillet slik det opprinnelig var, med flerspiller via Battle.net. Den andre kommer med diverse oppgraderinger slik som støtte for høyere oppløsninger og oppskalering av grafikken.

Du velger mellom de to versjonene når du starter spillet. Ekspansjonspakken Beyond the Dark Portal er også inkludert i pakken.

Klassiske sanntidsstrategispill

Warcraft II med oppskalert grafikk.
Warcraft II med oppskalert grafikk.

Warcraft: Orcs & Humans er et klassisk sanntidsstrategispill som opprinnelig ble lansert i 1994. Spillet introduserte fantasilandet Azeroth, som er under invasjon av hissige orker, og har to kampanjer – en for menneskene, og en for orkene.

I de fleste oppdragene må du begynne med å bygge en base og sanke inn ressurser, før du samler sammen en hær og utsletter motstanderne. Men spillet hadde også andre typer oppdrag, og langt større variasjon enn for eksempel Dune II. Samtidig ble flerspillermodusen svært populær.

Oppfølgeren, Tides of Darkness, kom året etter. Det videreutviklet modellen fra originalen, og kritikerne mente det var bedre enn sin forgjenger på de fleste områder. Det ble også en langt større kommersiell suksess.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.