Nå kommer det et Amiga Power-album

Riktignok skal det folkefinansieres først, men lite tyder på at kampanjen feiler.

Amiga Power var et spillblad kjent for sterke meninger og en ofte «særegen» form for humor. Bladet var også kjent for å være langt strengere enn andre publikasjoner på denne tiden, ettersom de ønsket å bruke hele poengskalaen i motsetning til andre blader der alt som fikk 5/10 (eller 50%) eller lavere i praksis bare var søppel.

De ble raskt kontroversielle, og fikk både en lojal tilhengerskare og ganske mange som syntes de rett og slett var litt for irriterende og arrogante for sitt eget beste. Uansett hvilken side av den debatten du faller ned på, er det klart at bladet fikk en betydelig påvirkning på britisk spilljournalistikk.

Et offisielt album

Nå jobber en gjeng Amiga Format-tilhengere med å sette sammen et offisielt Amiga Power-album, av alle ting. Heldigvis er det ikke snakk om at veteranene fra bladet hentes inn i studio for å synge og spille, men en hel haug remix-utgaver av klassiske Amiga-låter, i stor grad valgt ut av tidligere Amiga Power-journalister.

For å ordne selve låtene, har Matthew Smith (som står bak prosjektet) hentet kjente navn i spillmusikkmiljøet, inkludert Andrew Barnabas, Allister Brimble, Mike Clarke, Fabian Del Priore, Olof Gustafsson, Jogeir Liljedahl, Joi, Jon Hare, Chris Huelsbeck, Barry Leitch, Patrick Nevian, Jason Page, Instant Remedy, Matthias Steinwachs, Jeroen Tel og Tim Wright.

Denne listen inkluderer altså folkene bak noen av de mest kjente Amiga-låtene gjennom tidene, og artikkelen ville blitt alt for lang hvis jeg skulle begynt å legge inn eksempler (skjønt jeg kan jo bruke anledningen til å promotere mine relativt ferske artikler om Olof Gustafssons musikk for Pinball Dreams og Pinball Fantasies).

Som nevnt i ingressen, er det snakk om en folkefinansieringskampanje her, og den er allerede på god vei til å nå målet så på dette tidspunktet ser den mer eller mindre ut som en formalitet. Det ferdige albumet skal slippes i november, og inneholde over 30 låter. Både digitale og fysiske kopier er tilgjengelige. Her er noen eksempler på hva du kan vente deg:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.