Nå kan du spille Super Mario Bros. på Commodore 64

Uoffisiell overføring har tatt syv år å lage.

Det var selvsagt et litt sårt punkt for Commodore 64-eiere at åttitallets store plattformstjerne, Mario, holdt seg unna plattformen. Joda, det originale arkadespillet Mario Bros. fikk ikke bare én, men to(!) offisielt lisensierte Commodore 64-overføringer, men det var jo da Mario ble «super» at han virkelig tok av.

Commodore 64 fikk riktignok Super Mario Bros.-klonen Giana Sisters, som var så tett opp mot inspirasjonskilden at Nintendos advokater klarte å få spillet fjernet fra markedet etter en stund. Men om man ville spille originalen, måtte man pent skaffe seg en NES.

Alle elsker vannbrett.
Alle elsker svømmebrett.

Autentisk Commodore 64-overføring

For en hobbyutvikler som kaller seg ZeroPaige var ikke dette nok, og i syv år har han jobbet med å lage en dedikert Commodore 64-overføring av Super Mario Bros. Nå har han sluppet spillet, og responsen har vært veldig god.

Jeg har selv testet overføringen, og syntes den virker skikkelig solid. Faktisk er den så nøye satt sammen at originale «bugs» er inkludert, slik som «minus world»-glitchen.

Det er åpenbart at dette har vært et kjærlighetsprosjekt for ZeroPaige, for overføringen inkluderer massevis av kul funksjonalitet slike hjemmebrygg-utgivelser vanligvis ikke har. Blant annet vil den utnytte seg av ulike former for turbofunksjonalitet, enten det er snakk om Commodore 128 eller nyere ting som Turbo Chameleon, og to SID-brikker støttes også (for bedre lyd).

Hei på deg.
Hei på deg.

Du kan også velge mellom to versjoner, nemlig en som prøver å etterligne hastigheten til den japanske versjonen av Super Mario Bros., og en som etterligner den europeiske. Disse er uavhengige av din egen maskinvare – du kan fint spille med «japansk» hastighet på et PAL-system. Det er imidlertid ikke den versjonen som anbefales om du har en normal Commodore 64 uten utvidelser.

Avslutningsvis er det kanskje greit å nevne at dette naturligvis er et fullstendig uoffisielt produkt, og at det slett ikke er sikkert Nintendo er så voldsomt begeistret for ZeroPaiges harde arbeid. Så vi sier ikke noe om dette til dem!

Video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.