Strategispillet Driftland har forlatt «early access»

Bygg imperier på svevende øyer.

Da jeg tok en titt på tidligversjonen av Driftland: The Magic Revival, i slutten av 2017, hadde det akkurat blitt lansert i «early access». På det tidspunktet syntes jeg det var moro å spille, men det skortet litt på innholdsmengden. I løpet av tiden i «early access» ser det ut til å ha fått litt mer kjøtt på beina, og nå har utviklerne sagt seg såpass fornøyde at de har lansert versjon 1.0.

Magiske, svevende øyer.
Magiske, svevende øyer.

Klassisk fantasy

Driftland er altså et fantasy-strategispill satt til en verden som har blitt sprengt i fillebiter, og som nå kun eksisterer som svevende øyer. Spillet foregår i sanntid, og lar deg bygge opp ditt eget lille imperium, ved å «samle sammen» slike øyer og koble dem til hverandre. Hver øy har ulike typer ressurser som kan utvinnes.

Spillet henter inspirasjon fra klassikere som Majesty (blant annet ved at det har heltekarakterer som du ikke får kontrollere direkte), men henter samtidig inn flere elementer fra imperiebyggere i 4X-sjangeren, samt noen egne ideer. Det skilter blant annet med fire spillbare raser og flere kampanjer, samt flerspiller for opp til seks spillere.

Jeg håper å få tatt en ny titt på spillet i løpet av den kommende tiden, men har mye på plakaten og kan ikke love noe. Mer informasjon er uansett å finne på spillets nettsted. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.