Kildekoden til nesten alle Infocom-spillene er lagt ut på nettet

Du finner den på GitHub.

Denne nyheten begynner å bli noen dager gammel, men jeg tenkte den kunne være grei å få ned på det virtuelle papiret for fremtiden. Så:

Jason Scott, som er en av pådriverne bak Internet Archive, har lagt ut kildekoden til nesten alle teksteventyrene fra Infocom på Github. Infocom var en av grunnleggerne av det profesjonelle spillmarkedet for datamaskiner, og med deres Zork-trilogi satte de en helt ny standard for hva som var mulig å få til av eventyrspill på de tidlige hjemmedatamaskinene.

Samlingen inkluderer kildekoden til noen spill som aldri ble ferdigutviklet, slik som en oppfølger til The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (naturlig nok med navnet The Restaurant at the End of the Universe) og et offisielt spill basert på James Cameron-klassikeren The Abyss.

Kompileringsverktøyet er tapt

Kildekoden er i Infocoms egenutviklede skriptspråk ZIL, som står for Zork Implementation Language, og kompilereren Infocom brukte ser ut til å være tapt. Dermed kan man ikke bygge fungerende spill basert på koden. Til gjengjeld er den historiske verdien høy, da vi får et glimt inn bak kulissene til noen av åttitallets beste eventyrspill.

I dag er det Activision som eier rettighetene til Infocom-biblioteket. De har så langt ikke foretatt seg noe for å få koden fjernet fra GitHub, så vi får krysse fingrene for at det forblir slik (merkelig nok satte de foten ned da Sierra-veteranen Al Lowe prøvde å auksjonere bort kildekoden til Larry-spillene, men det var kanskje delvis fordi det var penger involvert).

For mer Infocom-materiale kan du svippe innom The Infocom Collection på Archive.org. Denne inneholder over 9000 sider med scannede dokumenter fra selskapets glansdager. Eller du kan lese mitt tilbakeblikk på et av deres mest tilgjengelige eventyrspill, Wishbringer.

Her er et helt nytt videointervju med Infocom-veteranen Steve Meretzky der han blant snakker om ZIL og hvordan utviklingen fungerte:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.