Skaperen av Absolute Drift lager rallyspill

Stilistisk, lavpoly rallyspill som vekker minner om et par herlige nittitallsutgivelser.

Absolute Drift var et annerledes, men temmelig trivelig lite bilspill, og nå er utvikleren tilbake med et nytt spill i samme sjanger. Det heter art of rally, og nei, jeg har ikke glemt noen store bokstaver her. Spillet kommer til PC, og skal slippes i løpet av året.

Ikke akkurat Dirt Rally.
Ikke akkurat Dirt Rally.

Fugleperspektiv-rally

I art of rally ser vi handlingen fra fugleperspektiv, og må sladde oss gjennom femti fartsetapper satt til Finland, Sardinia, Norge, Japan og Tyskland. Spillet tilbyr over tretti ikoniske rallybiler fra seksti, sytti og åttitallet (inkludert Gruppe B og S), og inkluderer karrieremodus samt daglige og ukentlige utfordringer.

Utvikleren forteller at han har kjørt WRC-biler fra nittitallet i New Zealand, og også deltatt på rallyskolen DirtFish, for å få en bedre forståelse av rallybiler og hvordan man lærer å kjøre dem. Mye av utviklingen har dessuten foregått på veien, ettersom han har kjørt rundt i campingbil for å få inspirasjon til de ulike miljøene i spillet.

Selv syntes jeg spillet minner meg om den ukjente perlen Rally Sport for MS-DOS, samt et like ukjent spill (som muligens ikke er en perle, men som jeg likte veldig godt) ved navn Power Drive for blant annet SNES og Amiga. Utvikleren trekker imidlertid frem originale Colin McRae Rally som en inspirasjonskilde. Her er en trailer:

Lyden har han i alle fall fått til! Forresten, hvis du heller vil ha noe litt mer tradisjonelt, kan jeg fortsatt anbefale Dirt Rally 2.0.

En kommentar om “Skaperen av Absolute Drift lager rallyspill”

  1. Først likte jeg ikke tanken på Rally i fugleperspektiv med rare kamera vinkler. Men så kom jeg på hvor mye jeg digger Power Rally! Dette kan faktisk bli bra.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.