Ny bok skal være dedikert til spill for Atari 8-bit

Atari: A Visual History ser ut til å by på mye nostalgi, også for oss som eide andre plattformer.

Da Atari besluttet å gå inn i hjemmedatamarkedet med Atari 400 og Atari 800 i 1979, skapte de en plattform (kombinert kjent som Atari 8-bit) som på mange måter var langt forut for sin tid. De grafiske og lydmessige egenskapene til disse systemene slo knockout på konkurrentene, og fortsatte å være konkurransedyktige til langt inn på åttitallet.

Full av klassikere

Nå arbeides det med ei bok dedikert til de beste spillene for plattformen, og selv om du ikke hadde noen Atari 8-bit-maskin selv, er sjansene store for at du kjenner igjen mange av spillene boka tar for seg hvis du drev med dataspill på åttitallet.

Navn som Jumpman, The Dallas Quest, Rescue on Fractalus, Spy vs. Spy, Ghostbusters, Ultima III, Attack of the Mutant Camels, Beach-Head og BC’s Quest for Tires er bare noen av dem som burde være kjent for veteraner fra 8-bits-eraen.

Av frykt for advokatene til dagens zombie-Atari, har forfatteren Darren Doyle valgt å kun fokusere på tredjepartsspill, og ikke noen offisielle Atari-merkede spill. Boka skal dekke over 160 spill, og komme med intervjuer med en rekke veteraner fra Atari-scenen samt feature-artikler om systemene og Atari selv.

Boka folkefinansieres i disse dager på Kickstarter. Kampanjen ser ut til å ha begrenset suksess, noe jeg tipper er fordi den ikke inkluderer en rimelig pdf-versjon av boka. Personlig hadde jeg rask gått for en slik hvis prisen var riktig, men å betale totalt 44 euro for boka og frakt til Norge er lite aktuelt. Hvis du er mer interessert, finner du kampanjen her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.