Space Invaders er tilbake – som brettspill

Space Invaders er 40 år i år, og nå kommer det offisielle brettspillet.

Det ikoniske romspillet Space Invaders gjorde rent bord da det dukket opp i arkadehallene i 1978, og selv i dag er det et av verdens mest kjente dataspill. I anledning jubileet jobbes det nå med noe så spesielt som et brettspill basert på konseptet. Spillet fokuserer på samarbeid, og kombinerer strategi og kortspill.

Prototypeversjon.
Prototypeversjon.

I Space Invaders – The Board Game må to til fire spillere forsvare en månebase mot invasjonsstyrker fra det ytre rom. Dette gjøres ved å flytte kanonstillingene rundt på spillbrettet, for på den måten skaffe seg informasjon om fienden på himmelen, og slik informasjon kan brukes til å få spillkort med nye egenskaper. Man belønnes også med spillkort når man tar ut et av romuhyrene.

Folkefinansiering

Spillet er et offisielt lisensiert produkt, men det er ikke den japanske utgiveren Taito (som er en heleid del av Square-Enix) som står bak. I stedet er det en gjeng som kaller seg 612 Entertainment, og de kjører i disse dager en folkefinansieringskampanje på Kickstarter for produktet. Den har allerede sust forbi målet.

Folkefinansiering er naturligvis forbundet med risiko, men det er samtidig lite sannsynlig at Taito hadde gitt folkene bak brettspillet retten til å bruke lisensen om de ikke stolte på dem, og vi kan nok anta at de har gjort hjemmeleksen sin.

Uansett kan vi jo håpe at et spill med en så stor lisens i ryggen får såpass bred distribusjon at det blir lett tilgjengelig når det kommer ut. Planen er å få spillet ferdig innen desember.

Jeg skrev nylig en liten artikkel om arkadespillet, som du kan lese her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.