Dette er spillene i Contra Anniversary Collection

Samlepakken kommer i sommer, for alle de forventede plattformene.

Konami har annonsert innholdet i Contra Anniversary Collection, som gir oss et gjensyn med de populære 2D-actionspillene fra åtti- og nittitallet. Listen trenger nok en viss forklaring, for vi får ved flere anledninger ulike versjoner av samme tittel.

Alle som har vokst opp med åttitallets arkadekonversjoner for hjemmeplattformene vet at det ofte var såpass stor forskjell på originalen og hjemmeversjonen(e) at det i praksis var helt forskjellige spill. Men det betyr ikke alltid at hjemmeutgavene var mindre underholdende, ettersom de ofte spilte på plattformenes styrker for å levere en egen opplevelse.

Samtidig får vi flere regionale utgaver av spillene. Den japanske versjonen av Contra for Famicom hadde for eksempel mellomsekvenser den amerikanske NES-versjonen ikke hadde, og nå kan du teste begge. Slik er det også med Sega-spillet Contra: Hard Corps. I vår del av verden het det Probotector, og i tillegg til å forandre spillets historie gjorde Konami andre små endringer.

Her er den komplette listen:

 • Contra (Arkade)
 • Contra (NES)
 • Contra (Famicom)
 • Super Contra (Arkade)
 • Super C (NES)
 • Contra III: The Alien Wars (SNES)
 • Super Probotector: Alien Rebels (SNES)
 • Contra: Hard Corps (Sega Genesis)
 • Probotector (Sega Mega Drive)
 • Operation C (Game Boy)

Men dette er ikke alt. I en gratis oppdatering vil Konami legge inn japanske versjoner av følgende spill:

 • Contra (Arkadeversjonen)
 • Super Contra (Japansk navn: Super Contra: Alien No Gyakushu)
 • Super C (Japansk navn: Super Contra)
 • Contra III: The Alien Wars (Japansk navn: Contra Spirits)
 • Operation C (Japansk navn: Contra … komplisert!)
 • Contra: Hard Corps (Japansk navn: Contra: The Hard Corps)

Hvorfor disse spillene kun vil være tilgjengelig via en gratis oppdatering vites ikke. Annonseringen har skjedd via IGN, der du kan få mer informasjon (om du takler all reklamen). Det er altså ingen dato for Contra Anniversary Collection enda, annet enn «sommeren». Pakken kommer til PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC. Dette er den tredje av Konamis nye spillsamlinger.

Funfact til slutt: Mens de europeiske hjemmedataversjonene av Contra ikke er i samlingen, vil Commodore 64-veteraner huske Contra under navnet Gryzor. Sånn bare for å gjøre navneforvirringen komplett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.