Utforsk et fragmentert sinn i eventyrspillet ZED

I dag slippes ZED, det første spillet fra Cyan Worlds’ nye utgiverarm.

Myst-skaperen Cyan Worlds lanserer et nytt spill i dag, et førstepersons gåteeventyr ved navn ZED. Spillet finner sted i surrealistiske miljøer, der du får utforske den kreative hjernen til en eldre kunstner som lider av demens. Du må prøve å pusle sammen minnene hans til en historie som han kan få ned på papiret, som en siste gave til barnebarnet sitt.

Hva skjer her?
Hva skjer her?

Myst-veteran bak roret

Cyan skriver at det har en bittersøt handling som både er dypt personlig og universell. I hovedrollen finner vi Stephen Russell, som mange kanskje husker som stemmen til Garrett i den originale Thief-trilogien. Spillet støtter Oculus Rift og HTC Vive, men det kan også spilles på normale skjermer.

Det er ikke Cyan selv som har utviklet ZED. I stedet er det det første av flere spill som skal gis ut av deres nye utgiverarm, Cyan Ventures. Men det er samtidig ikke noen hvem som helst som står for spillet – utviklingen har blitt ledet av Chuck Carter, som i sin tid lagde grafikken til flere av verdenene i Myst.

ZED slippes på GOG (som ikke har noen produktside enda) og Steam. Det er i utgangspunktet kun tilgjengelig for Windows, men versjoner til Mac og Linux følger senere denne måneden. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.