R-Type får ny oppfølger etter folkefinansieringssuksess

R-Type Final 2 byr på sideskrollende action i klassisk stil.

R-Type er et av de mer kjente sideskrollende romskytespillene fra åttitallet, ikke minst fordi det japanske arkadespillet fikk noen veldig gode hjemmeversjoner for vår del av verden. Spillet fikk også flere oppfølgere, og senest i fjor ble en nyversjon lansert. Men serien har ikke fått noen nye tilskudd siden R-Type Final på PlayStation 2.

Nå ser dette ut til å endre seg. R-Type Final 2 er i siste fasen av en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, og det har nylig passert målet for kampanjen (og det første ekstramålet). Dermed ligger alt til rette for at utviklingen kan fullføres.

En gang i tiden var dette en av de mest populære spilltypene.
En gang i tiden var dette en av de mest populære spilltypene.

Fortsatt langt unna

Spillet er riktignok ganske langt unna – målet er å lansere det i løpet av desember neste år, og med de nesten uunngåelige utsettelsene snakker vi sikkert om tidligst første halvdel av 2021 som den reelle datoen. Da skal det i alle fall komme til Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og PC (Steam).

I likhet med forgjengerne, er dette et sideskrollende romskytespill der du får kontroll over et tungt bevæpnet romskip og må skyte deg gjennom nivåer som ubønnhørlig skroller mot høyre. Selv om konseptet følger den gamle modellen, vil R-Type Final 2 benytte seg av 3D-grafikk. Utviklingen ledes av Kazuma Kujo, som har lang fartstid fra serien.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.