PC Engine var drømmekonsollen nesten ingen fikk tak i

Nå kommer den i miniformat.

Mange som vokste opp på åtti- og nittitallet husker nok konsollen PC Engine, også kjent som Turbografx-16 eller bare Turbografx, som en nærmest mytisk maskin. Flere utenlandske spillblader skrev anmeldelser av spill for konsollen, og de så alltid skikkelig imponerende ut, men det var så godt som umulig å få tak i den.

Slik ser den ut.
Slik ser den ut.

16-bits-konsollen PC Engine var et samarbeidsprosjekt mellom de japanske selskapene Hudson Soft og NEC, og ble først lansert i 1987 i Japan. Der ble den en stor suksess, i alle fall i en periode, men da den senere kom vestover var situasjonen en helt annen. Etter å ha slitt på markedet i USA ble den europeiske lanseringen begrenset, og til Norge kom den aldri.

Nå har Konami (som eier Hudson Soft i dag) annonsert en miniversjon av konsollen. I Europa har den fått det kronglete navnet PC Engine Core Grafx mini, og den skal lanseres «i utvalgte markeder.» Som vanlig med disse sakene, vil den få et utvalg innebygde spill, og her er de som har blitt annonsert til nå:

  • R-Type
  • New Adventure Island
  • Ninja Spirit
  • Ys Book I & II
  • Dungeon Explorer
  • Alien Crush
Håndkontrolleren.
Håndkontrolleren.

Den får også en håndkontroller i pakka, og du kan koble til opp til fem stykker for flerspiller. Som seg hør og bør får du også muligheter til å lagre tilstanden underveis, og velge mellom et utvalg skjerm-moduser.

I motsetning til flere andre slike minikonsoller, får denne tilsynelatende en attenårsgrense her i Europa. Det er vel like greit, med tanke på at kundegruppen nok primært er folk som var ivrige gamere allerede for 25-30 år siden.

Flere detaljer, inkludert hvilke land som er heldige nok til å få konsollen, annonseres snart. I USA heter den TurboGrafx-16 mini og i Japan heter den PC Engine mini. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet. Her er en amerikansk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.