Store nyheter for Mana-serien

Ikke bare er de tre første spillene i serien relansert på Switch, men Trials of Mana får omfattende nyversjon til neste år.

Square Enix har ikke bare én, men to gode nyheter til dere som liker Mana-serien. Den første er at de nå har overraskelseslansert Collection of Mana på Nintendo Switch, mens den andre er at Trials of Mana får en nyversjon for Switch, PS4 og PC (Steam).

Collection of Mana

Collection of Mana er en samling bestående av de tre første spillene i Mana-serien (Seiken Densetsu i Japan). Disse er altså Mystic Quest (kjent som Seiken Densetsu i Japan og Final Fantasy Adventure i USA), Secret of Mana og Trials of Mana. Sistnevnte kom aldri ut i vesten, men ble lansert under navnet Seiken Densetsu 3 i Japan.

Alle versjonene er trofaste mot originalutgavene, men Square Enix har lagt inn muligheten til å lagre spillet når man vil. Secret of Mana får lokal flerspiller for opp til tre spillere, mens to stykker kan spille i Trials of Mana. Alle spillene kan skvises inn i actionrollespillsjangeren, skjønt Zelda-veteraner vil også finne mye kjent her.

Collection of Mana er altså ute på eShop nå, og skal få en fysisk lansering senere.

Trials of Mana

Nyversjonen av det tidligere Japan-eksklusive Seiken Densetsu 3 skal være bygd opp fra grunnen av. Originalens 2D-grafikk er byttet ut med moderne 3D-grafikk, og både kampsystemet og rollespillelementene har fått en kraftig overhaling.

Spillet lar deg velge mellom et utvalg helter, hver med sin egen historie (litt som i det nye spillet Octopath Traveler), og reise ut på fargerike eventyr i en fantasifull verden. Om du har lyst til å lære mer om spillet kan du lese om det på Gamer.no, der Audun Rodem skrev om originalutgaven for noen år siden.

Trials of Mana har ikke fått noen slippdato, utover neste år. Men her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.