Her er nyversjonen av rollespillklassikeren Wasteland

Spillet kommer til Xbox One også.

Brian Fargo har postet et bilde av den kommende nyversjonen av rollespillet Wasteland, fra 1988. Wasteland regnes som den viktigste inspirasjonskilden for det originale Fallout-spillet, og er en klassiker i seg selv. Han røper ikke så mye, men han forteller at spillet kommer i år, og at det skal slippes til Xbox One i tillegg til PC.

Gammelt og nytt.

I tillegg gjentar han at det er australske Krome Studios som står for selve arbeidet med nyutgaven. Det var de som fikk Bard’s Tale-nyversjonene på rett kjøl etter at Olde Sküül måtte gi opp prosjektet.

Postapokalyptisk rollespill

Wasteland et rollespill satt til en stor, postapokalyptisk verden. Du ser handlingen fra fugleperspektiv, og leder en gruppe soldater (som du enten skaper selv, eller rekrutterer underveis). Kamp er turbasert og foregår gjennom et tekstgrensesnitt der du ser fiendenes egenskaper og får opp beskjeder om hva som skjer.

Skal vi dømme etter skjermbildet av nyutgaven, er den rimelig trofast mot originalen. Grafikken har åpenbart fått seg en overhaling, og grensesnittet er ikke helt likt, men det ser samtidig ikke ut til å være noen radikale endringer her.

Krome Studios fikk mye skryt for sine trofaste nyutgaver av Bard’s Tale-trilogien, så det virker som Wasteland er i gode hender.

Wasteland 3 har fått slippvindu

Mens vi snakker om Wasteland-serien, kan vi ta med at det kommende, tredje spillet i serien har fått slippvindu. Det dukker opp på markedet til våren.

Selv om inXile har blitt kjøpt av Microsoft, kommer det som tidligere annonsert til PlayStation 4, i tillegg til Xbox One og PC (Windows, Mac og Linux).

Her er en fersk trailer:

Toppbildet er basert på coverbildet på Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.