Utforsk hele universet i SpaceEngine

Den imponerende simulatoren har fått kommersiell versjon på Steam.

Enten barndomshelten din heter Carl Sagan eller Brian Cox, virker SpaceEngine som noe du bør ta en titt på. Dette er en «univers-simulator» som modellerer hele universet i 1:1-skala. Dette betyr en kombinasjon av virkelig innhold – alle kjente måner, planeter, soler og galakser er der de skal være – og datagenerert innhold basert på hva vi vet om hvordan greia (universet, altså) fungerer.

Dra hvor du vil

Du kan leke deg med ulike fremkomstmidler, hvis du vil.

Space Engine er bare delvis et spill. Programmet har en modus der du kan fly rundt i et romskip begrenset av fysikkens lover, men du kan også bare søke opp forskjellige steder i universet og dra dit direkte, eller styre kameraet rundt som du vil. Hver klode i spillet kan også utforskes i detalj.

Hvis du plasserer deg selv sånn cirka der du befinner deg i verden, kan du se opp på nattehimmelen og klikke på det som eventuelt interesserer deg, for å få mer informasjon eller dra dit direkte. Selvsagt støttes VR-hodesett og slikt, og det er rike muligheter for modding.

SpaceEngine selges i standardutgave eller Pro-utgave for deg som ønsker å bruke programmet kommersielt (og gratisversjonen eksisterer fortsatt). Det er også en del gratisutvidelser med HD-teksturer for steder i vårt eget solsystem (antakeligvis gjort separate fra hovedprogrammet fordi de tar mye plass). Her er en trailer som viser noen av mulighetene:

Litt mer informasjon kan du få i denne videoen, laget av Youtuberen Scott Manley:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.