Det franske eventyrspillet Eternam er ute på GOG

Liker du obskure og merkelige spill?

Eternam dukket opprinnelig opp i 1992, og er en kombinasjon av førstepersons utforskning av en åpen 3D-verden, og todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr. Når du utforsker verden brukes førstepersons synsvinkel, mens interessante steder presenteres som i klassiske pek-og-klikk-eventyr (bare at du ikke kan peke og klikke, siden du må bruke tastaturet).

Grafikkmotoren som brukes i 3D-sekvensene er den samme som ble brukt i Drakkhen, og i likhet med Drakkhen er Eternam et spill som nok er mer «interessant» enn godt. Kontrollsystemet er klumsete, og utfordringene er langt, langt unna LucasArts-kvalitet, med gåter så vanskelige at du enten må være synsk eller rakettforsker for å løse dem.

Spillet bruker både 2D og 3D, og blander massevis av grafikkstiler.

Ute på GOG

Likevel har det sin sjarm, blant annet takket være mye merkverdig («fransk»?) humor, og hvis du er eventyrlysten og glad i å utforske spillhistoriens merkelige krinker og kroker, er det kanskje verd en titt. Nå har GOG lansert spillet på tjenesten sin, etter at de tilsynelatende sa nei til utgiveren første gangen det ble tilbudt, så det er å finne der (i tillegg til Steam).

Spillet lanseres via Piko Interactive, som ofte sliter litt med utgivelsene sine. Det gjelder også i dette tilfellet. Steam-versjonen skal ha både CD-versjonen og diskversjonen, men kun sistnevnte fungerer, og GOG-versjonen har kun CD-versjonen (som ikke har undertekster, i motsetning til diskversjonen). Forhåpentligvis blir begge flokene løst nå som det igjen er aktivitet rundt spillet.

Det blir spennende å se om flere av Pikos Steam-utgivelser dukker opp på GOG i fremtiden. Mange ville nok satt pris på å få Pushover på GOG, for eksempel.

Du kan lese mer om Eternam hos Hardcoregaming 101, eller se denne videoen fra Ross’s Game Dungeon:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.