Disse to slåssespillene har aldri blitt sluppet i vesten før

De obskure spillene Water Margin og Gourmet Warriors er nå ute på Steam.

Sjansene er ikke så voldsomt høye for at du har hørt om verken Water Margin eller Gourmet Warriors. Disse nittitallsutgivelsene kom nemlig aldri til vesten – Water Margin var kun tilgjengelig i Hong Kong og Taiwan, mens Gourmet Warriors stammer fra Japan. Begge er nå ute på Steam.

Water Margin.
Water Margin.

Kinesisk røverhistorie

Water Margin – The Tale of Clouds and Wind er inspirert av en kinesisk roman som regnes som en av de fire store klassiske romanene i kinesisk litteraturhistorie (en annen er Romance of the Three Kingdoms, som vi også har fått massevis av spill inspirert av). Handlingen følger en gjeng lovløse som holder til på fjellet Liang, som er under angrep av hevngjerrige styrker.

Spillet er et sideskrollende slåssespill med tre spillbare figurer. Det har flere ulike avslutninger, og du kan velge om du vil spille alene eller sammen med en venn. Spillet kom opprinnelig på Mega Drive.

Gourmet Warriors.

Japansk surrealisme

Gourmet Warriors er et surrealistisk spill i samme sjanger, som kom til SNES og heter Gurume Sentai Barayarō på originalspråket. Her sendes vi til en postapokalyptisk fremtid, der innbyggerne av Zeus Heaven Magic City (!) sulter mens en mystisk organisasjon vokser seg større og større ved å ta gradvis mer kontroll over byens mattilførsel.

Også dette spillet har tre ulike spillbare figurer, som må kjempe seg gjennom seks nivåer fulle av absurde fiender og bosser. Gourmet Warriors er forøvrig tilgjengelig på fysisk kassett for SNES.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.