Nå har vikingspillet Bad North fått en stor oppgradering

Utvikleren håper å friste flere til å prøve spillet, som fikk mye skryt da det kom i fjor.

Strategispillet Bad North fikk mye positiv oppmerksomhet da det ble sluppet på ulike plattformer i fjor høst, men mange spillere klagde også over at det hadde litt lite innhold i forhold til hva de forventet. Nå har utviklerne lansert en stor, gratis oppdatering for PC-utgaven av spillet, som skal tilføre opplevelsen mer innhold og mer interessante taktiske valg.

Nye muligheter

I spillet forsvarer du små øyer, alle med distinkt terreng som kan hjelpe eller hindre deg.

Blant annet får spillerne nå mulighet til å skreddersy teamet sitt i større grad, og de har også innført en slags metakampanje i spillet der gjenstander og bonuser du låser opp i én kampanje kan bli med deg i fremtidige kampanjer. Dermed håper de utvilsomt å gjøre det mer fristere å ta fatt på en ny kampanje når man har fullført en annen.

Ellers loves vi en ny fiendetype, samt flere ting som skal gjøre spillopplevelsen litt enklere – sjekkpunkter for lagring av spill, enklere økonomi og muligheten til å forutse hva slags motstand du vil møte i fremtidige kart. Men de har også slengt inn en ekstra tøff vanskelighetsgrad, som en motvekt for forenklingene.

Oppdateringen er altså ute på PC-plattformene nå, og kommer straks til konsoll.

Vikingstrategi

Bad North er et strategispill satt til ulike øyer som angripes av en gjeng hissige vikinger. Målet er å forsvare disse øyene, ved hjelp av smarte, taktiske valg. Hver øy har en unik form, og landskapet er din største allierte i kampen mot vikingene – om du vet å bruke det riktig, vel og merke. De ulike øyene genereres av datamaskinen, og er forskjellige hver gang du spiller.

Utviklerne beskriver Bad North som et «roguelite», noe som i dette tilfellet betyr at tapene styrkene dine pådras underveis vil være med deg videre, og når vikingene har tatt knekken på dem alle, er spillet over. Samtidig er det ikke slik at du nødvendigvis taper spillet om du taper ei øy, og lykkes du i å forsvare nye øyer kan du få tilskudd til styrkene dine.

Her er en lanseringstrailer for den nye gratisutvidelsen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.