Nå er byggespillet Oxygen Not Included ferdigutviklet

Bygg dine egne kolonier i verdensrommet, i dette spillet fra skaperne av Don’t Starve.

Klei Entertainment har endelig sluppet den ferdige versjonen av Oxygen Not Included, et bygge-/strategispill studioet har jobbet med i fem år nå. De siste par årene har spillet vært i «early access», der det har skaffet seg en solid tilhengerskare og et godt rykte, så forhåpentligvis er den endelige versjonen passende blankpolert.

Kan du overleve i verdensrommet?

Oksygen er altså ikke noe du kan ta for gitt.

I Oxygen Not Included må du bygge din egen romkoloni i en asteroide ett eller annet sted i det ytre rom. Her har du få ressurser å jobbe med, men må likevel prøve å sikre at kolonistene dine får det de trenger for å overleve. Oksygen, for eksempel.

Du ser handlingen fra siden, og må hule ut rom i asteroiden litt som i gode, gamle Dungeon Keeper. Men du må også sette opp avanserte systemer for å bringe varme, oksygen, vann og så videre rundt i asteroiden, og spillet skilter blant annet med et avansert system for simulering av væsker og gasser.

Spillet har som nevnt fått mye ros av spillerne så langt, og ser ut som et ganske trygt kjøp for de av oss som liker spill som Prison Architect og Rimworld, og har noen hundre timer å avse til et nytt tidssluk i samme gate (selv har jeg ikke prøvd det enda, men det frister). Her er en fersk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.