Actioneventyret Saboteur II er tilbake

Om du har PC eller Switch kan du nå spille en nyutgave av ZX Spectrum-klassikeren.

Saboteur-spillene dukket opp på flere av de populære spillformatene i Europa, og var i likhet med mange spill fra Storbritannia laget med ZX Spectrum som hovedplattform. Dette er todimensjonale actioneventyr der man ser handlingen fra siden, og må navigere seg gjennom en haug av forskjellige skjermer med plattformhopping og kamp.

Ånden til ZX Spectrum lever videre.

Det første spillet ble sluppet i 1985, mens nummer to fulgte i 1987. Saboteur II gjorde seg blant annet bemerket med å ha en kvinnelig hovedperson, noe som ikke var spesielt vanlig på denne tiden.

Nyversjon er ute nå

Om Saboteur II holder mål i dag tør jeg ikke si noe om, men om du har gode minner fra spillet eller bare er lysten på å se hva det hele dreier seg om, har en nyutgave nå blitt lansert på både Switch og Steam.

Nyutgaven inneholder det originale oppdraget (med sine 700 skjermer) i fem versjoner (ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, MS DOS og noe som kalles Special Retro VGA). Når dette er fullført fortsetter spillet med helt nye skjermer, nye fiender, og ekstra utfordringer.

Ellers loves vi fem ulike grafikkmoduser, ny musikk og lyd, og massevis av hemmeligheter og påskeegg som kan låses opp. Totalt skal spillet by på over ti timer med innhold. Her er en svært kort trailer:

Forgjengeren er også tilgjengelig for flere moderne plattformer, hvis du heller vil spille den.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.