Verdenskjent orkester skal spille inn Commodore 64-musikk

Folkene bak 8-Bit Symphony har startet folkefinansieringskampanje for dobbeltalbum.

Commodore 64 hadde den beste spillmusikken (ren, objektiv faktainformasjon og ikke oppe til diskusjon), og nå jobbes det med et dobbeltalbum med klassisk spillmusikk fra Commodore 64 spilt av verdenskjente Czech Studio Orchestra.

Fra veteraner i Commodore 64-miljøet

Det er nystartede 8-Bit Symphony med Chris Abbott i spissen som står bak prosjektet, som også involverer legendariske Rob Hubbard. Dette er gjengen som blant annet sto for den mye omtalte 8-Bit Sympnony-konserten i Hull, og de har med andre ord erfaring så det holder.

For å få budsjett til det hele har de startet en folkefinaniseringskampanje på Kickstarter, der de ber om litt over 700 000 kroner. Som vanlig vanker det varierte belønninger til de som velger å støtte dem. Planen er at det hele skal være ferdig innen juni 2020.

For å gi et lite inntrykk av hva du kan forvente, har de satt sammen noen utdrag av musikken i dette 25 minutter lange klippet. Merk at dette er laget på datamaskin; det blir selvsagt noe litt annet når symfoniorkesteret slippes løs:

Besøk Kickstarter-siden for mer (jeg likte spesielt godt Spellbound/Zoids-låten, som jeg ikke klarte å embedde her). Du kan også ta en liten titt på denne BBC-reportasjen fra konsertarrangementet i Hull:

Og hvis du vil høre mer Commodore 64-musikk har vi litt her. Og her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.