System Shock 2 får overhaling

Nightdive Studios røper at klassikeren snart skal lanseres i en «enhanced edition».

Det har skjedd såpass mye på System Shock-fronten i de siste årene at det er litt lett å miste oversikten. Ikke bare har vi et tredje spill på vei, utviklet av folk som legendariske Warren Spector, men originalen får en nyversjon bygd opp fra bunnen av med kraftige forbedringer. Samtidig har den blitt relansert i overhalt utgave, faktisk i to omganger.

Nå er det klart at også oppfølgeren får en slik overhaling. Nøyaktig hva som skal forbedres sier ikke utvikler Nightdive Studios noe om, men de røper at de vil komme med mer informasjon om kort tid.

Slik ser System Shock 2 ut i utgangspunktet.

Fortsatt underholdende

System Shock 2 kom opprinnelig ut i 1999, og i motsetning til seriens første spill (som hadde et veldig kronglete grensesnitt i sin originale utgave) er det faktisk fortsatt ganske lett å sette seg ned med den dag i dag. Spillet er et førstepersons action-/snikespill med rollespillelementer der du våkner opp i et romskip fullt av zombier og en kunstig intelligens som har gått amok.

Du må gradvis utforske de rimelig åpne miljøene, og finne ut hva som har skjedd, hvordan du kan overleve det hele, og om det er noen mulighet for å avverge en enda større katastrofe. Underveis får du stor frihet til å spille på din måte, og løse individuelle situasjoner slik du vil.

Om du ikke har spilt System Shock-spillene før, kan det sammenlignes med moderne spill som Prey. Jeg vil også påstå at det er klare hint av System Shock 2 i grøsserklassikeren Dead Space, selv om det spillet er mer lineært og actionfokusert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.