Ta en titt på nylanserte Darq

Dette grøsserspillet er både lekkert og uhyggelig.

Indie-utvikleren Unfold Games har akkurat sluppet Darq på Steam og GOG. Dette er en psykologisk grøsser der du spiller en gutt som plutselig blir klar over at han er i en drøm – en drøm som naturligvis (siden dette er en psykologisk grøsser) blir til et mareritt.

Full kontroll.

Heldigvis viser det seg mulig å gjøre ting i drømmen som ville vært vanskelig i virkeligheten, slik som å forandre fysikkens lover og endre på hvordan verden er satt sammen. Dermed kan du ignorere Newton og gå på vegger og tak, eller rotere de surrealistiske miljøene rundt deg på umulige måter.

Spillet vekker minner om titler som Inside, Limbo og Little Nightmares, og det hele ser faktisk veldig kult ut.

Det faktum at dette er utviklerens første spill gjør det ikke mindre imponerende. Hvis du har lyst til å lese litt om hvordan han plutselig ble spillutvikler, kan du svippe innom denne posten på Imgur. Ellers kan du sjekke denne traileren (legg også merke til lyden, som er designet av Hitman-veteran Bjørn Jacobsen):

Ikke på Epic Games Store

Da jeg sjekket litt om Darq, la jeg merke til en interessant post på Reddit. Det viser seg at etter at utvikleren hadde sluppet en trailer der han reklamerte for slippdatoen på Steam, tok Epic kontakt for å tilby en eksklusivitetsavtale for å få spillet over på Epic Game Store. Da han spurte om det heller var mulig å selge spillet der i tillegg til andre butikker, sa de nei.

Dermed er spillet i dag ute på Steam og GOG, og ikke Epic Games Store.

Uansett hva man mener om konkurranse i markedet, er dette en ganske bedriten forretningspraksis fra Epic sin side. Først venter de til et spill annonserer Steam-dato, så tilbyr de penger for å få spillet bort fra Steam, og så nekter de å ta spillet de først var veldig interessert i inn på butikken sin hvis utvikleren ikke ønsker eksklusivitet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.