Paralives ser ut som et spennende alternativ til The Sims

Indie-utvikler lager livssimulator med imponerende bygging.

The Sims var intet mindre enn en spillrevolusjon da det kom i år 2000, og det opplevde også en gigantisk suksess på markedet. Det har serien fortsatt å være, kanskje litt fordi den i praksis har monopol. Utenom noen småkleine forsøk som Deep Silvers «erotiske» Singles-spill, virker det rett og slett ikke som noen tør å konkurrere direkte med giganten fra Electronic Arts.

Heldigvis finnes det modige indie-utviklere der ute, og nå jobber en kar som heter Alex Massé med et nytt spill som har fått navnet Paralives (et navn jeg må innrømme jeg håper er midlertidig).

Åpen by og total byggefrihet

Bygg og bo.

Paralives er en livssimulator for PC og Mac, der du i ekte The Sims-stil bygger ulike typer hus, skaper forskjellige folk og prøver å sikre at de har gode liv (eller ikke, det er jo opp til deg). Spillet foregår i en åpen by, som visstnok skal være full av dynamiske hendelser, samt en rekke andre figurer man kan bli venner med.

Utvikleren har lagt mye vekt på byggefrihet under utviklingen av Paralives, og spillet har ikke de samme begrensningene som The Sims. Her er det ikke noe rutenettverk å forholde seg til, og man kan skreddersy alt fra vinkler til dimensjoner. Man kan også skreddersy alle objektene i spillet – ikke bare kan man endre farger og teksturer, men også størrelser som man vil.

Ellers loves full støtte for Steam Workshop, slik at spillerne kan lage og dele modifikasjoner med andre spillere.

Paralives har ikke fått noen dato enda, og det virker jo som et svært ambisiøst prosjekt for én utvikler å håndtere alene. Men jeg tipper jeg ikke er den eneste som kommer til å følge nøye med på spillet i tiden som kommer – jeg føler virkelig det er på tide med litt friskt blod i denne sjangeren, og Paralives ser ut til å kunne tilby dette. Her er noen videoer:

Du kan også lese litt om spillet på GameInformer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.