Ta en titt på dette morsomme gratisspillet

Gravitas er litt som Portal, bare med tyngdekraft. Det byr på en times tid med sjarmerende moro.

Jeg har akkurat fullført Gravitas, et førstepersons hjernetrimspill som jeg lastet ned helt gratis fra Steam. Det tok meg ikke mer enn litt over 45 minutter alt i alt, skjønt jeg ser av «achievements»-oversikten at jeg neppe fikk med meg alt. Men det var uansett noen ganske trivelige 45 minutter, og jeg anbefaler definitivt at du tar en titt.

Lasere er en nødvendighet i spill som dette.

Gåter, roboter, og mye gøy

Gravitas er altså litt som Portal, på den måten at det har en robot som kanskje (sannsynligvis) har noen skruer løs, og ber deg om å løse en serie distinkte, rombaserte gåter der poenget er å finne en måte å komme fra A til B. I dette tilfellet er det tyngdekraften som manipuleres, og du får også hjelp av en og annen kube på veien.

Spillet har egentlig bare én skikkelig idé som utforskes, så det hadde nok ikke vært gøy å spille i så voldsomt mye mer enn den tiden det tok å fullføre. Men den ideen fungerer til gjengjeld ganske godt, og utfordringene er av den typen som får deg til å føle deg ganske smart når du løser dem. Jeg satte meg aldri fast underveis, men jeg må innrømme at jeg snublet over løsningen på et av rommene mens jeg egentlig prøvde å gjøre noe annet.

Godt å vite!

Du følges som sagt av en robot, som i ekte Portal-stil byr på artige kommentarer og monologer underveis, og spillets humor er faktisk en av dets største styrker. Det er nemlig genuint moro, og vittighetene til både roboten og den andre kunstige intelligensen(?) ombord på romstasjonen spillet foregår på fremføres av dyktige skuespillere.

Så mye mer er det vel egentlig ikke å si. Forhåpentligvis har du allerede satt spillet til nedlasting (og hvis du har riktig raskt nett, er det kanskje klart allerede), for selv om det er en kort affære tipper jeg at du vil like det. Lykket til!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.