Demoen av rollespillet Solasta lover godt

Folkefinansieringskampanjen akkompagneres av en gratis demo.

Solasta: Crown of the Magister er et nytt rollespill under utvikling av en gjeng veteraner fra spillindustrien, inkludert en av grunnleggerne av Amplitude Studios (som nå jobber med det episk lekre 4X-strategispillet Humankind). Spillet er inspirert av penn-og-papir-rollespill, og gir deg kontroll over fire helter som må samarbeide seg gjennom mystiske grotter og ruiner.

Miljøene er svært åpne.

En av flere ting som gjør at Solasta: Crown of the Magister skiller seg fra majoriteten av datarollespill, er at miljøene er svært «vertikale» – altså, de er fullstendig tredimensjonale, med et stort fokus på at opp og ned er like viktige retninger som resten. Dermed må du forberede deg på mye klatring og hopping, og det blir til og med mulig å bruke magi for å fly.

En annen spennende detalj er at når du skaper eventyrerne dine i starten, velger du personligheter for dem som vil påvirke hvordan de tenker og snakker. Gruppen har ingen enkelt leder, så personlighetene til de ulike figurene spiller en viktig rolle underveis.

Folkefinansiering på Kickstarter

Jada, kamp er turbasert.

Det er fortsatt en stund til Solasta: Crown of the Magister skal lanseres, men utviklerne har nå startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter der de prøver å samle inn budsjett for utviklingen. Det er ikke slik at spillet er avhengig av suksess her (utviklingsbudsjettet er allerede i havn), men de ønsker å gjøre det så godt som mulig samtidig som de vil involvere spillerne.

I den forbindelse har de også gitt ut en gratis demo. Det er snakk om en «pre-alpha»-demo her, men jeg har testet den, og ble overrasket over hvor solid spillet virker så langt. Faktisk likte jeg den veldig godt, så godt at dette ble det andre spillet jeg har backet på Kickstarter i år.

Mine veldig kjappe inntrykk indikerer at vi har med et veldig solid og gjennomtenkt produkt å gjøre, med flere elementer jeg ikke har sett før, og jeg syntes utforskingen så langt har vært skikkelig tilfredsstillende. Grensesnittet liker jeg også knallgodt – har du spilt noen av Amplitudes Endless-spill, vet du hva du har i vente.

Men ta en titt på demoen selv, og se hva du syntes. Du finner den på Steam. Her er en liten Kickstarter-trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.