Endless Legend-utvikleren vil konkurrere med Civilization

Humankind lar deg skape din egen sivilisasjon og lede den gjennom tusenvis av år. Her er skjermbilder, trailer og informasjon.

Sega-eide Amplitude Studios har akkurat annonsert Humankind, et helt nytt turbasert strategispill i 4X-sjangeren. Der de i Endless Space sendte spillerne til stjernene og i Endless Space tok dem med til et fascinerende og unikt fantasy-univers, vil de i Humankind fokusere på menneskehetens egen historie.

Humankind er altså en fullskala Civilization-konkurrent, og det har vi ikke fått spesielt mange av.

Du skal kunne skreddersy sivilisasjonen din selv

Vi vet fortsatt ikke så mye om spillet, men vi loves at du skal få skape din egen sivilisasjon ved å kombinere 60 historiske kulturer fra bronsealderen til vår moderne tid. Det betyr at du kan – for å sitere Steam-siden – starte som oldtidens Egypt, utvikle deg inn i et romersk imperium, og så kanskje gå over til noe mer viking-aktig.

Hver distinkte kultur skal legge til et nytt «lag» med spillmekanismer, antakeligvis litt som de unike egenskapene til forskjellige sivlisasjoner i Civilization bare at de her kan kombineres slik at man får, vel, ganske mange ulike kombinasjoner.

Spillet vil heller ikke ha tradisjonelle «victory conditions», men vil i stedet telle opp de ulike tingene du oppnår i spillet og gi seieren til spilleren som oppnår mest.

Humankind skal også ha taktiske slag, et avansert bybyggingsystem, diplomati og handel. Ellers loves vi muligheten til å oppleve historiske hendelser, lede kjente personligheter og gjøre vitenskapelige fremskritt, oppdage naturens underverker og skape egne.

Humankind kommer i 2020. Her er traileren (valget av musikk er neppe tilfeldig), og under finner du skjermbildene som har blitt sluppet til nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.