Husker du Cybernoid-spillene?

Cecconoid er en hyllest til 8-bits-klassikerne fra Raffaele Cecco.

Om du eide Commodore 64 eller ZX Spectrum på åttitallet (eller nittitallet, for den saks skyld), er sjansene rimelig greie for at du har vært innom Cybernoid eller Cybernoid II. Disse romskipspillene ble begge utviklet av Raffaele Cecco og utgitt av Hewson Consultants, og frustrerte utvilsomt hundretusenvis av spillere med sin høye vanskelighetsgrad.

Hyllest til klassikerne

Jeg lurer på om det får en evig liv-juksekode.

Cecconoid er en åpenbar hyllest til disse spillene (og da kanskje spesielt ZX Spectrum-versjonene, skal vi dømme etter den grafiske stilen). Spillet skal slippes på PC snart, og får også en mobilversjon via retroutgiveren Thalamus Digital (uinteressant fakta: mitt første møte med Cybernoid var faktisk gjennom en samlepakke som også inkluderte Thalamus-spillet Sanxion).

Om du ikke har testet Cybernoid-spillene før, kan du se frem til å navigere et romskip gjennom en serie skjermer fulle av alskens svineri. I motsetning til originalspillene, er dette en «twin stick-shooter», så du kan sikte uavhengig av bevegelsene dine. Med på kjøpet får du artig nok et Robotron-aktig arenaskytespill som heter Eugatron.

Spillets bakgrunnshistorie har forøvrig klart å få inn flere referanser per avsnitt enn Ready Player One (godt gjort!):

The good ship Equinox is under attack from Stormlord and his robotic minions, the Exolons! You’re the crew’s only hope. Take your Samurai-1 fighter, find Captain Solomon’s Key, clear the decks of evil robots, and save the Equinox from certain destruction!

Trailer (blinkeadvarsel):

Gameplay-video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.