Strategispillet Distant Kingdoms lar deg skape ditt eget kongedømme

Bygg byer og landsbyer, og utforsk en verden full av farer.

Jeg kom tilfeldigvis over Steam-siden til bybyggerspillet Distant Kingdoms i går. Det er en stund siden spillet ble annonsert (i juli), men fra nå av vil i alle fall jeg følge med på det. Det ser nemlig ganske interessant ut.

Bygg et kongedømme

Det ser jo pent ut, da.

Distant Kingdoms er et strategispill som kombinerer bybygging med utforsking og eventyrspill, og finner sted i en middelaldersk fantasiverden. Her må du bygge opp et nettverk av byer og landsbyer i potensielt ganske farlige omgivelser, og sette sammen produksjonskjeder for å sikre at innbyggerne får det de trenger for å trives (og dermed også bli mer velstående).

Kongedømmet ditt består ikke bare av mennesker, men også andre fantasy-raser, og hver av disse har ulike behov.

Samtidig må du sette sammen grupper av eventyrere for å utforske verden rundt byene dine, og her vil du blant annet få mulighet til å ta stilling til ulike dilemmaer og utfordringer i et slags «velg ditt eget eventyr»-system.

Distant Kingdoms skal etter planen slippes i løpet av neste år. Det utvikles av skotske Orthrus Studios og gis av Kasedo Games, som er «indie-armen» til tyske Kalypso (og som artig nok ser ut til å levere spill av høyere kvalitet enn moderselskapet vanligvis klarer).

Her er det offisielle nettstedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.