Doom 64 kommer til Switch

Bethesda utelukker ikke andre versjoner.

I juli dukket de første indikasjonene på at vi ville få et gjensyn med Nintendo 64-spillet Doom 64 opp på nettet. Nå har Bethesda og Nintendo annonsert at førstepersonsskyteren er på vei til Nintendo Switch, der den slippes 22. november. Nyversjonen får ifølge Engadget høyere grafikkoppløsning og støtte for brede skjermer, men ellers vet vi ikke så mye om hva som eventuelt er nytt.

Et helt eget spill

Spillet bruker en egen grafikkmotor.

I motsetning til hva navnet Doom 64 indikerer, er ikke dette spillet noen ny versjon av det originale Doom-spillet. I stedet er det et helt eget spill, med ny grafikkmotor, 32 nye spillområder og diverse andre nyheter slik som et unikt laservåpen.

Det var ikke Doom-skaperne i id Software som utviklet Doom 64. I stedet ble det utviklet av nå nedlagte Midway Games’ interne San Diego-studio. Spillet er imidlertid ganske trofast mot de to forgjengerne, og fikk blant annet skryt for fantasifull nivådesign.

Da vi først begynte å høre om en relansering av Doom 64, var det snakk om at spillet var på vei til flere plattformer enn Switch. Selv om annonseringen kun nevner Nintendos konsoll, hinter Bethesda (eller, strengt tatt, personen som drifter den offisielle Doom-kontoen på Twitter) om at det vil dukke opp andre steder etter hvert.

På direkte spørsmål om det kommer til flere plattformer svarer Doom-kontoen enkelt og greit «that’d be neat.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.