Tre strategispill fra åttitallet relanseres på Steam

Annals of Rome, Sorcerer Lord og Austerlitz har funnet veien til markedet igjen.

Annals of Rome.

Hvis firefargers CGA-grafikk ikke er noe du frykter, kan du nå stikke inn på Steam og kjøpe strategispillet Annals of Rome fra 1986. Dette er et turbasert spill satt til det gamle romerriket der du styrer både militære styrker og økonomiske og politiske forhold. Spillet fikk generelt god kritikk da det kom, selv både grafikken og grensesnittet var litt gammeldags allerede da.

Annals of Rome lokker deg neppe bort fra Imperator: Rome, men det kan sikkert være artig å teste et av det spillets gamle forfedre.

Sorcerer Lord

Sorcerer Lord.

Om fantasy er mer din greie, slippes Sorcerer Lord neste uke. Dette er et turbasert krigsspill der du må beskytte landet Galanor fra en ondsinnet trollmann og hærene hans. Dette spillet fikk også mye ros da det kom ut, blant annet for den intelligente datamotstanderen.

Spillet kom opprinnelig i 1987, men PC-versjonen dukket opp litt senere.

Jeg legger merke til at Steam-siden kun har CGA-bilder fra Sorcerer Lord, men spillet støttet opprinnelig EGA også.

Austerlitz

Austerlitz.

Vi er uansett over i EGA-land med det neste spillet, som er Austerlitz fra 1989. Her får vi en skildring av slaget ved Austerlitz i 1805, der Napoleons styrker møtte de kombinerte styrkene til Russland og Østerrike.

Spillet benytter seg av 3D-grafikk for å vise slagmarken, og har flere interessante elementer slik som at enheter er avhengige av å være innenfor rekkevidde av hverandre for å kunne motta ordre. Dette var et av flere krigsspill designet av Dr. Peter Turcan, som faktisk fortsatt er aktiv i bransjen. Lanseringsdatoen er ikke kjent (det står 1989 på Steam også).

Alle utgivelsene kommer fra Mirrorsoft. Det er altså PC-versjonene av disse spillene som slippes på Steam, og ikke for eksempel Amiga-versjonene (som generelt hadde bedre grafikk og lyd).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.