Romstrategispillet Stellar Monarch utvides i år

Den strømlinjeformede imperiebyggeren skal få en vitenskapsfokusert ekspansjonspakke.

Romstrategispillet Stellar Monarch får en utvidelsespakke i desember. Den heter The Age of Technology, og fokuserer som navnet tilsier på vitenskap og teknologi. Blant annet får spillerne et utvidet teknologitre med nye muligheter, inkludert skjulte teknologier. Men spillerne får også anledning til å terraforme planeter, konstruere mobile romstasjoner og treffe nye raser.

Romstrategi med fokus på de store linjene

Skjermbilde fra ekspansjonen.

Stellar Monarch er et strategispill i 4X-sjangeren, som dropper mesteparten av mikrostyringen mange andre spill ender opp med å bruke (litt for?) mye tid på. Da Eystein Hansen skrev om spillet her på nettstedet, beskrev han det slik:

– Det er de store linjene man er opptatt av når man spiller Stellar Monarch. Selv om erobring er et hovedfokus, er veien til å erobre galaksen som i en rom-opera – full av gjentatte forsøk på forgiftning, avsettelse av korrupte offiserer og balansering av politiske fraksjoner som jobber for deg. Den enkelte planet har lite å si totalt sett, mens de større avgjørelsene du fatter får gradvis betydning ettersom turene strider forbi.

Vi har også et intervju med spillskaperen Chris Koźmik, der han forteller litt om tankene bak spillet. Utvikleren står også bak flere andre spill, slik som det relativt ferske rollespillet Legend of Amberland og bilfabrikant-strategispillet Automobile Tycoon.

Du finner mer informasjon om den kommende Stellar Monarch-ekspansjonen på Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.