Taitos mekaniske arkadespill Zeke’s Peak har fått digital utgave

Inkluderer også Ice Cold Beer, og en ny dataspillmodus.

Her er en merkverdig liten sak – i 1983 lanserte den japanske arkadespillprodusenten Taito (mest kjent for Space Invaders og Bubble Bobble) et mekanisk arkadespill ved navn Ice Cold Beer. I dette spillet brukte man to joysticker til å kontrollere en metallstang som beveget seg opp og ned på spillområdet.

Zeke’s Peak på Steam.

Oppå stangen lå det en kule, og man måtte justere vinkelen på stangen slik at kulen rullet dit man ønsket. Spillbrettet var fullt av hull, som hulen kunne rulle oppi, og målet var å sikre at den landet i riktig hull. Ice Cold Beer kom senere i en «familievennlig» versjon som het Zeke’s Peak.

Steam-versjon

Nå har en utvikler lisensiert både Zeke’s Peak og Ice Cold Beer, og lansert en digital utgave av spillene på Steam. Ikke bare det, men de har også lagt inn flere nye spillbrett, og lagt inn en typisk dataspillaktig modus der man må styre gjennom skrollende nivåer fulle av farer og andre hindringer.

Spillet er ute i «early access» nå, og utviklerne sier de vil oppdatere spillet jevnlig basert på brukernes tilbakemeldinger (og anonymisert spilldata; jeg er usikker på om dette kan skrus av). Den ferdige utgaven kommer om noen måneder. Her er en trailer:

Og her kan du se arkadeversjonen i aksjon:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.