Her er et Commodore 64-program som ble lagret på vinyl for 35 år siden

Et kristenrock-band skjulte programmet på sitt andre album.

Vinylplater er ikke akkurat det man ser for seg som lagringsmedium for spill og programvare, men siden data kan overføres som ren lyd er det ingenting i veien med det konseptet. Det vet alle som noensinne har puttet et kassettspill for Commodore 64 i en normal kassettspiller, eller koblet seg opp mot internett med et modem på nittitallet for den saks skyld.

Det kristne rockebandet Prodigal skjulte faktisk et bittelite Commodore 64-program på albumet Electric Eye, som kom ut i 1984. Dette ble først kjent da i et intervju med bandets frontmann, Loyd Boldman, i 2009 – men ingen har tilsynelatende overført programmet til ekte maskinvare før nå.

YouTube-kanalen 8-Bit Show and Tell, som vanligvis spesialiserer seg på overraskende interessante videoer om programmering av klassiske Commodore-maskiner tok på seg oppgaven, og resultatet kan du se her:

8-Bit Show and Tell er en av kanalene jeg følger, og som en som leker med programmering selv har jeg faktisk lært ganske mye av kanalen. Så jeg anbefaler at du ikke bare tar en titt på videoen, men også abonnerer på kanalen.

En kommentar om “Her er et Commodore 64-program som ble lagret på vinyl for 35 år siden”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.