Teksteventyrspillet Adventureland kommer tilbake

Originalen ble skapt i 1978. I 2020 dukker Adventureland XL opp i «early access».

Etter å ha skrevet om MUD-spillet BatMUD, som ble lansert på Steam i går, passer det kanskje godt å ta for seg et annet tekstspill med samme røtter som BatMUD.

Skattejakt i Adventureland XL.

Eventyrspill for hjemmedatamaskinene

Adventureland er et teksteventyr som opprinnelig debuterte i 1978, på mikrodatamaskiner som TRS-80, Apple II og Commodore PET. Spillet var inspirert av stormaskin-spillet Colossal Cave Adventure, og regnes som det første kommersielle eventyrspillet på datamaskiner tilgjengelige for folk flest.

Adventureland ble utviklet av en mann ved navn Scott Adams, som startet selskapet Adventure International for å gi det ut. Adventure International fulgte opp med en bråte utgivelser, fra både Scott Adams og andre utviklere, for alle de populære mikrodatamaskinene på markedet.

I am commanded to e.

Adventureland XL

Nå er Scott Adams tilbake med en ny versjon av Adventureland. Det heter Adventureland XL, og skal slippes på Steam og andre plattformer i 2020. Spillet debuterer i «early access», men det er kun snakk om at det skal være i den kategorien i noen måneder («minst én måned, sannsynligvis mer»).

Adventureland XL blir, i likhet med den over 40 år gamle originalen, et teksteventyrspill. Men det kommer med bakgrunnsgrafikk, lydeffekter og stemmeskuespill, og det skal også ha nye historier og gåter. Konseptet ser ut til å være det samme som før: Utforsk en stor verden, og finn alle skattene som er skjult der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.