Her er alle Llamasoft-spillene for Commodore 64

Tre diskettfiler fulle av spill, helt gratis.

Llamasoft er kanskje den lengstlevende uavhengige spillutvikleren i verden – det vesle britiske studioet med Jeff Minter i spissen ble grunnlagt i 1982, og startet med plattformer som Commodore 64. De holder fortsatt koken, og er for tiden aktuelle med de psykedeliske actionspillene Polybius og Tempest 4000.

I motsetning til mange andre utviklere og utgivere, har Llamasoft i lang tid gjort det klart at spillene deres fra åttitallet fritt kan kopieres og spilles via emulator eller ekte maskinvare, og de har til og med poengtert at de kan distribueres fritt på nettet.

Tre stappfulle disketter med spill

For et par dager kom Jeff Minter i snakk om dette på Twitter, og i går fulgte han opp med å gjøre det enda enklere å spille alle Commodore 64-utgivelsene deres. Han samlet nemlig alle sammen på tre diskettfiler (.d64), komplett med meny på hver virtuelle diskett. Du kan med andre ord bare dra diskettfilen over på emulatoren du bruker, og så er du i gang.

Dermed er det bare å renske kalenderen for et gjensyn med Gridrunner, Attack of the Mutant Camels, Batalyx, Metagalactic Llamas Battle at the Edge of Time, Ancipital, Hover Bovver og … ah, listen er alt for lang.

Her kan du laste ned filen (og husk at tilværelsen som uavhengig spillutvikler er vrien, så om du hadde betalt for en slik spillsamling har altså Llamasoft flere nye spill du kan betale for i stedet):

Download

En solid og gratis emulatorløsning for Commodore 64 er VICE (men det finnes en rekke andre, inkludert kommersielle C64 Forever). Minikonsollen TheC64 Mini har også offisiell støtte for .d64-filer.

I wouldn’t want to survive on sales of back cat anyway. If I am to deserve continued existence then it ought to be through continuous creative endeavour, not scrabbling at the crumbs from three decades ago. – Jeff Minter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.