Nå kan du spille Hyper Sports på Switch

Konami-klassikeren kommer også snart til PlayStation 4.

På åttitallet var det veldig populært med sportsspill som tok for seg en rekke forskjellige idrettsgrener. Klassiske eksempler inkluderer Epyx’ serie med Games-spill og Konamis arkadespill Track & Field og Hyper Sports. For ikke så lenge siden ble arkadeversjonen av Track & Field relansert i Arcade Archives-serien for Switch og PlayStation 4, og nå er det Hyper Sports som står for tur.

Hyper Sports ble først lansert i arkadehallene i 1984, og kom raskt til ulike hjemmeplattformer. Dermed ble det et kjent og kjært spill også her til lands, der arkademaskinen ikke var så vanlig.

Likte aldri svømmingen.
Jeg likte aldri svømmingen.

Du må kunne svømme for å få turne

Spillet inkluderer syv ulike idrettsdisipliner: Svømming, leirdueskyting, hopp (som i turn, ikke med ski), pil-og-bue, tresteg, vektløsting og stavsprang. Alle har sine egne regler og spillsystemer, og i motsetning til i for eksempel Summer Games er det slik at spillerne må lykkes i én disiplin for å få prøve seg på den neste.

Hyper Sports er ute på Switch nå, og i andre deler av verden er PS4-versjonen også ute. Jeg vet ikke hvorfor, men utgivelsene av spill i denne serien ser alltid ut til å være litt forsinket i Norge, skjønt i det siste har det ikke vært snakk om så mye mer enn noen dager.

Forresten, siden jeg antar mange av dere som leser denne artikkelen husker spillet fra Commodore 64, er det vel på sin plass å avslutte med Martin Galways fabelaktige SID-versjon av Vangelis’ Chariots of Fire-tema, som var tittelmelodien til denne versjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.