Retrotimen: Gremlins

Ikke gi dem mat etter midnatt!

Ta en liten pause fra førjulsstria med en ny episode av Retrotimen Podcast. Denne gangen er hele gjengen samlet i «studio» – Otto, Remi, Rasmus og Lars. Episodens hovedtema Gremlins, en ekte åttitallsklassiker fra 1984. Gremlins skremte vettet av oss som barn, og den har faktisk fortsatt sekvenser som kan være rimelig skumle – selv om det kanskje er som komedie vi tenker på den i dag.

Den perfekte julefilmen?

Skrekk-komedien om de små udyrene som truet med å ta over den erketypiske amerikanske småbyen Kingston Falls ble faktisk utgitt midt på sommeren, men endte i årenes løp opp som en slags juleklassiker. Hvor godt den holder seg i dag er det litt uenighet om, men alle er enige om at musikken er episk.

Det blir en liten svipp innom oppfølgeren fra 1990 også, og Retrotimen-gjengen har også spilt den offisielle NES-spillmatiseringen av Gremlins 2 (fra Sunsoft – plattformer som Amiga og Commodore 64 fikk et helt annet spill, og MS-DOS-eiere fikk noe annet igjen). Et solid lisensspill, selv om det kanskje er litt for vanskelig for sitt eget beste?

I løpet av episoden snakkes det blant annet også om overlevelsesspillet The Long Dark og actionspillet Bloodborne, så det er mye snadder denne gangen:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Bonus:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.